Deze gezellige summer rolls zien er niet alleen kleurrijk uit, maar zijn ook heerlijk lekker fris. De naam zegt het al, een heerlijk gerecht voor in de zomer. Daarnaast hoef je niet lang in de keuken te staan, wat ze zijn supersnel klaar!
* Rijstvellen zijn er in verschillende soorten, namelijk degene die je gebruikt voor springrolls (gefrituurd) en rijstvellen voor summer rolls welke je rauw eet. Ook degene voor de frituur kun je eventueel rauw eten bij een summer roll, deze zijn alleen wat dikker.
Voor de sesam vinaigrette
Snijd de avocado en komkommer in reepjes. Maak een rijstvel nat onder lauwwarm water zodat hij geen droge plekken meer heeft. In het midden van je rijstvel begin je met hetgeen dat je graag aan de buitenkant wilt zien. In dit geval de furikake met o.a. zeewier en wasabi, daarop een plakje zalm, verdeel daar de komkommer, avocado en wortel overheen. Inmiddels is het rijstvel flexibel geworden en kun je hem oprollen. Vouw eerst de onderkant over de vulling heen. Vouw dan de zijkanten naar binnen. Rol nu de onderkant naar boven en duw ondertussen de vulling naar binnen en druk goed aan. En nu de volgende..
Voor deze heerlijke frisse vinaigrette meng je alle ingrediƫnten goed door elkaar.