Soba noodle salade
Soba noodle salade

Deze soba noodles salade is heerlijk voor een doordeweekse maaltijd. Hij is fris, gezond en tegelijkertijd super comforting. Er zit een pikante pindasaus op, maar als je niet van pittig houdt kun je prima iets minder sambal in de saus doen. Of natuurlijk juist wat meer als je een echte pittig-eter bent!

4 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 270 gram soba noodles (1 pakje)
  • 2 bosuien
  • 1 komkommer
  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram eikenbladsla of veldsla
  • 1 limoen
  • 4 takjes koriander fijngesneden

Voor de spicy peanut sauce

  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 el bruine basterd suiker
  • 1 tl sesamolie
  • sesamzaadjes voor garnering

01.

Voorbereiding

Kook de noedels volgens de verpakking en laat afkoelen. Snij de komkommer in halve maantjes, de paprika in kleine blokjes en de bosui in dunne ringen. Meng dit samen met ¾ van de fijngesneden koriander door de afgekoelde noedels.

02.

Saus

Voor de saus meng je alle ingrediënten samen in een pan op laag vuur, totdat de pindakaas en de suiker geheel zijn opgelost. Het kan zijn dat de saus te dik is. Voeg er dan wat heet water aan toe, totdat je een gladde saus krijgt.

03.

Afmaken

Meng de saus door de salade en garneer met de rest van de koriander en de sesamzaadjes. Serveer de salade in een grote schaal met partjes limoen.