Sushi bowl
Sushi bowl

Zin in sushi, maar geen zin om die rollen te maken? Gooi alles bij elkaar in een kom! Avocado, zalm, komkommer, wakame en ingelegde rode kool. Oja, en sushirijst ;) De furikake maakt het feest compleet Weetje! Furikake is een Japanse smaakmaker die veel wordt gebruikt als topping op een gerecht. Het heeft een lichtpittige en zoute smaak en bestaat uit bonito flakes (gedroogde en geschaafde tonijn), wasabi, zeewier, sesamzaad, zout en de Japanse smaakversterker ve-tsin.

2 personen 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram sushirijst
  • 1 el sushi azijn
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 70 gram wakame salade
  • 150 gram gerookte zalm (haasje of blokjes)
  • 2 tl furikake


Voor de rode kool:

  • 100 gram rode kool in plakjes
  • 50 ml azijn
  • 50 ml water
  • 1 el suiker


Voor de saus:

  • ½ limoen
  • 2 el (kewpie) mayonaise
  • 1 el sojasaus

01.

De rijst

Kook de sushirijst volgens de verpakking en laat afkoelen. Meng hier een eetlepel sushi azijn doorheen.

02.

Rode kool inleggen

Verhit in een sauspan op middelhoog vuur de azijn, water en suiker totdat de suiker is opgelost. Leg de gesneden rode kool in een kom, schenk hier het azijnmengsel over en laat afkoelen.

03.

Groente snijden

Snij de avocado in tweeën en verwijder voorzichtig de pit. Haal met een lepel de avocado uit de schil. Snij deze vervolgens in plakjes. Snijd de komkommer ook in plakjes.

04.

Maak de saus

Meng het sap van een halve limoen met de mayonaise en de sojasaus. Proef en voeg naar smaak meer van een ingrediënt toe om een lekker sausje te maken.

05.

Bowl samenstellen

Verdeel de rijst over de kommen. Voeg hier de zalm, wakame salade, komkommer, avocado en ingelegde rode kool aan toe. Verdeel de dressing erover en de furikake.