Thaise rode curry soep
Thaise rode curry soep

De rode curry is het meest bekende streetfood gerecht van Thailand. De Thaise streetfood staat bekend om de fantastische kleuren, geuren en vooral ook de intense smaken. Tip! Gebruik de rode curry pasta als basis voor een heerlijke soep, zoals wij hier deden. Deze variant is gemaakt met wortel, paprika en kokosmelk, geserveerd met naanbrood.

4 personen 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram wortels
  • 4 puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 70 gram vegan rode curry pasta (bijvoorbeeld die van fairtrade)
  • 1 limoen
  • 1 serehstengel
  • Koriander naar smaak

01.

De smaakmakers

Verhit in een braad- of soeppan een klein beetje olie op middelhoog vuur. Snijd de ui in ringen en de knoflook in plakjes en fruit dit kort aan, totdat de ui glazig wordt, circa 2 minuten. Voeg nu de rode currypasta toe en meng goed door.

02.

De groenten en bouillon

Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes en voeg ook toe aan de pan. Bak dit nog even mee, zodat de curry goed alle wortel en paprika bedekt. Voeg dan de bouillon, kokosmelk en limoen toe. Kneus de serehstengel door hier met de achterkant van je mes op verschillende plekken op te slaan, zodat er scheuren in komen. Zo komen er meer smaken vrij. Voeg deze ook toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat circa 30 minuten koken met de deksel op de pan.

03.

Pureren en garneren

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Verdeel de soep over de kommen en garneer met een takje koriander naar smaak.