Wie is er nou niet gek op een Kapsalon? Weer zo’n typische guilty pleasure voor na het stappen of gewoon thuisbezorgd op de vrijdagavond. Maar probeer ook eens deze variant met zoete aardappel en vegetarische stukjes van Quorn.
Je kunt de knoflooksaus natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Maar deze saus is zo makkelijk te maken en zoveel lekkerder! Daarnaast kun je hem zo gezond maken als je wilt. Vervang de mayo door meer Griekse yoghurt. Ook kun je natuurlijk zelf de kruiden naar wens toevoegen, bijvoorbeeld met oregano en munt in plaats van bieslook en peterselie. Of nog beter, gebruik verse kruiden als je die in huis hebt.
Voor de saus:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de Quorn stukjes in een koekenpan met wat olie, de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout. Bak op vrij hoog vuur zodat ze lekker krokant worden van buiten.
Doe vervolgens de friet in een ovenschaal en schep de Quorn stukjes er overheen. Strooi hier ruim kaas overheen en zet de ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
Snij ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en de komkommer in maantjes. Dit doe je door de komkommer over de lengte doormidden te snijden en de kern te verwijderen. Daarna snij je de halve komkommers in plakjes. Snij de ui in dunne halve ringen.
Meng voor de saus alle ingrediënten behalve de sriracha. Die serveren we los als tweede saus.
Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de komkommer, tomaat, sla en rode ui erover en zigzag de knoflooksaus hier overheen. Serveer met de Sriracha naar smaak.