Vega kapsalon met quorn
Vega kapsalon met quorn

Wie is er nou niet gek op een Kapsalon? Weer zo’n typische guilty pleasure voor na het stappen of gewoon thuisbezorgd op de vrijdagavond. Maar probeer ook eens deze variant met zoete aardappel en vegetarische stukjes van Quorn.

Je kunt de knoflooksaus natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Maar deze saus is zo makkelijk te maken en zoveel lekkerder! Daarnaast kun je hem zo gezond maken als je wilt. Vervang de mayo door meer Griekse yoghurt. Ook kun je natuurlijk zelf de kruiden naar wens toevoegen, bijvoorbeeld met oregano en munt in plaats van bieslook en peterselie. Of nog beter, gebruik verse kruiden als je die in huis hebt. 

 

2 personen 40 minuten

Ingrediënten

  • 400 - 500 gram Zoete aardappel frites (Aviko diepvries)
  • 175 gram Quorn Stukjes Dés
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte (30+) kaas
  • ½ komkommer
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram sla (ijsberg of veldsla)
  • 1 kleine rode ui

Voor de saus:

  • Sriracha naar smaak
  • 3 el mayo
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 tl dille (fijngesneden)
  • ½ tl gedroogde bieslook
  • ½ tl gedroogde peterselie
  • 1 teen knoflook
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje zout en peper

01.

Bak de friet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

02.

Bak de Quorn

Bak ondertussen de Quorn stukjes in een koekenpan met wat olie, de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout. Bak op vrij hoog vuur zodat ze lekker krokant worden van buiten.

03.

Doe de friet met Quorn in de oven

Doe vervolgens de friet in een ovenschaal en schep de Quorn stukjes er overheen. Strooi hier ruim kaas overheen en zet de ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is.

04.

Snij de groenten

Snij ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en de komkommer in maantjes. Dit doe je door de komkommer over de lengte doormidden te snijden en de kern te verwijderen. Daarna snij je de halve komkommers in plakjes. Snij de ui in dunne halve ringen.

05.

Maak de knoflooksaus

Meng voor de saus alle ingrediënten behalve de sriracha. Die serveren we los als tweede saus.

06.

Stel de kapsalon samen

Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de komkommer, tomaat, sla en rode ui erover en zigzag de knoflooksaus hier overheen. Serveer met de Sriracha naar smaak.