Jaja, helemaal vegan is deze fantastische shoarma. Op deze manier is het helemaal niet erg om minder vlees te gaan eten. De Libanese flatbreads zijn perfect voor de vrijdagavond na de vrijmibo! Let wel op dat je de jackfruit alvast een dagje van te voren in de marinade zet, zodat de smaken goed intrekken.
Voor de tahin knoflook saus:
Giet de jackfruit af en spoel goed om. Je kunt de driehoekige stukken in wat kleinere stukje breken of snijden. Laat goed uitlekken. Voeg hier nu de shoarmakruiden, de olijfolie, azijn en paprikapoeder aan toe en roer goed door. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast, maar je kunt het ook al gemakkelijk de dag van tevoren laten marineren.
Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius. Bak de Jackfruit in circa 20 minuten goudbruin.
Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar. Dit kan met de keukenmachine of met de hand.
Snijd de komkommer in plakjes en de ui in dunne ringen. Verdeel de jackfruit over de flatbreads en beleg verder met komkommer, de rode ui ringen, de sla en tahin dressing.