Vegan Jackfruit Shoarma
Vegan Jackfruit Shoarma

Jaja, helemaal vegan is deze fantastische shoarma. Op deze manier is het helemaal niet erg om minder vlees te gaan eten. De Libanese flatbreads zijn perfect voor de vrijdagavond na de vrijmibo! Let wel op dat je de jackfruit alvast een dagje van te voren in de marinade zet, zodat de smaken goed intrekken.

2 personen 1 uur en 35 minuten

Ingrediƫnten

  • Een blik young jackfruit (550 gram)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 15 gram shoarma kruiden (half zakje)
  • 1 tl (pikant paprikapoeder) 
  • 2 Libanese platbroden
  • 100 gram sla
  • ½ ui 
  • ½ komkommer

 

Voor de tahin knoflook saus:

  • 1 teen knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels tahin
  • 2 el water
  • ½ tl komijnpoeder
  • peper en zout

01.

Bereid de jackfruit

Giet de jackfruit af en spoel goed om. Je kunt de driehoekige stukken in wat kleinere stukje breken of snijden. Laat goed uitlekken. Voeg hier nu de shoarmakruiden, de olijfolie, azijn en paprikapoeder aan toe en roer goed door. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast, maar je kunt het ook al gemakkelijk de dag van tevoren laten marineren.

02.

Bak de jackfruit

Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius. Bak de Jackfruit in circa 20 minuten goudbruin.

03.

Maak de tahin saus

Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar. Dit kan met de keukenmachine of met de hand.

04.

Bereid de flatbreads

Snijd de komkommer in plakjes en de ui in dunne ringen. Verdeel de jackfruit over de flatbreads en beleg verder met komkommer, de rode ui ringen, de sla en tahin dressing.