Een Vietnamese pizza is zo snel en makkelijk te maken! Je kunt er van alles op doen. Bijvoorbeeld tonijn, gehakt of pulled pork. Wij kozen voor pittige garnalen in gochujang saus. De rijstvellen worden normaal gebruikt voor springrolls en in water geweld zodat deze zacht worden. Maar door een rijstvel in de pan te bakken met ei wordt deze juist super krokant. Een pizza met weinig koolhydraten en een krokante dunne bodem!
Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de prei doormidden spoel goed af. Snijd in dunne ringen. Voeg de prei toe aan de pan. Bak circa 2 minuut en voeg de garnalen toe. Bak deze circa 2 minuten per kant mee. Voeg nu de gochujang pasta toe en roer alles goed door elkaar. zet het vuur uit.
Verwarm een tweede pan op middelhoog vuur. Klop het ei los en snijd de bosui fijn. Meng de helft van de bosui met het ei. Leg een rijstvel in de pan en verdeel de helft van het eimengsel over het rijstvel. Verdeel met de achterkant van een lepel, zodat het vel volledig is bedekt met ei. Bak totdat het ei gaar is. Doe dit ook met het tweede rijstvel.
Beleg de rijstvellen met de prei en garnalen. Garneer met de (kewpie) mayonaise, de rest van de bosui en de gebakken uitjes.