Xi'an stuffed pancakes
Xi'an stuffed pancakes

Ze noemen het pancakes, maar hebben meer weg van gevulde broodjes. Deze Chinese gevulde pannenkoekjes komen oorspronkelijk uit Xi’an, zoals de naam al doet vermoeden. Overal op straat worden deze hartige gevulde pannenkoekjes verkocht met daarin varkensgehakt en Chinese kool. Om er een gezondere en voedzame maaltijd van te maken kozen wij dit keer voor volkoren meel, met als vulling kipgehakt en spitskool. Maar je kunt daar natuurlijk mee variëren.

Deze pannenkoekjes zijn zo lekker knapperig, doordat het deeg eerst met de vulling wordt opgerold en vervolgens plat wordt gedrukt. Zo krijg je veel verschillende laagjes in de pannenkoek. Je kunt ze dan frituren of in de pan bakken. 

8 personen 1 uur en 25 minuten

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 300 gram (volkoren) bloem
  • 180 ml water
  • ½ tl zout
  • olie om in te bakken
  • sesamzaadjes

 

Voor de gehaktvulling

  • 150 gram kipgehakt 
  • ½ tl five spice poeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 el sojasaus
  • zout en peper

 

Voor de koolvulling

  • 150 gram gesneden spitskool
  • 1 bosui
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • peper en zout

01.

Maak het deeg

Meng de bloem met het water en zout en kneed gedurende 5 minuten goed door elkaar totdat je een stevige deegbol hebt. Leg het deeg in de kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat een half uur tot een uur rusten.

02.

Maak de vulling

Meng alle ingrediënten voor de gehaktvulling goed door elkaar en zet apart. In een andere kom meng je de ingrediënten voor de koolvulling.

03.

Vorm de pannenkoekjes

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Maak er alvast bolletjes van en leg onder een vochtige theedoek. Pak er steeds één om te vullen. Rol de deegbol uit in een rechthoekige vorm. smeer het deeg lichtjes in met olie. Verdeel dan ⅛ van het gehaktmengsel erover en ⅛ van het koolmengsel. Rol van onder naar boven, in de lengte. Knijp vervolgens de zijkanten dicht, zodat de vulling er niet uit kan. Zet de cilinder rechtop en duw met je handpalm plat, tot je een pannenkoek krijgt van circa 2 cm dik. Strooi wat sesamzaadjes over beide kanten en druk goed aan. Leg de pannenkoek onder de vochtige theedoek en ga verder met de rest.

04.

Bak de pannenkoekjes

Verhit ongeveer 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de pannenkoekjes in de pan en draai het vuur laag. Bak 3 of 4 pannenkoekjes tegelijk in de pan, in gedurende 5-7 minuten per kant goudbruin. Let op, de kipgehakt moet goed gaar zijn, dus zet het vuur echt niet te hoog. Serveer de pannenkoekjes met wat chilisaus. Je kunt ze ook makkelijk invriezen als ze volledig zijn afgekoeld en dan in de oven opwarmen.