Banh mi klinkt misschien als bami, maar is iets compleet anders! Het is namelijk een vietnamees belegd broodje. Wij kozen hier voor een topping van varkenspaté en grilled chicken. Weetje! ‘Banh mi’ is een Vietnamees woord voor ‘brood’. Je kunt er dus van alles op doen maar de meest bekende variant is met een paté, ingelegde groenten en een vleessoort.
Meng het vijfkruidenpoeder met de sojasaus en de hoisinsaus en marineer hierin de kip. Laat dit minimaal een half uur marineren in de koelkast. Dit kan al een dag van tevoren.
Schaaf de wortels over de lengte in lange dunne linten (houdt de kleuren apart). Snij de komkommer en de radijsjes in dunne plakjes. Verwarm de azijn met het water en de suiker tot de suiker is opgelost en giet deze over de wortellinten, komkommer en radijs. Laat dit staan in bakjes tot het is afgekoeld.
Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de kippendijen tot deze gaar zijn, circa 5 minuten per kant. Snij de kip in plakjes.
Snij de broodjes in de lengte open en beleg als eerst met de pate, leg er dan de plakjes komkommer en radijs op, de plakjes kippendij, de wortellinten en garneer als laatste met koriander en jalapeno naar smaak. Je kunt naar wens de broodjes als eerst nog beleggen met mayonaise, maar onze ervaring is dat de paté al smeuïg genoeg is.