American barbeque meets asian wontons. Match made in heaven. Super leuk hapje om te serveren op een feestje of gezellig bij de borrel. De wontons zijn krokant en goed op smaak door cajun kruiden. Samen met de shredded chicken, barbecuesaus en guacamole zijn de smaken compleet.
Hoe maak je nou krokante wonton velletjes? Wij hebben drie manieren geprobeerd. Op de rand van een ovenschaal, een omgekeerde muffinvorm, maar volgens ons is de beste optie om van aluminiumfolie houders te vouwen. De wontonvelletjes even insmeren met olie en bestrooien met cajunkruiden en in circa 5 minuten krokant bakken in de oven.
Pocheer de kip in kokend water, gedurende 20 minuten met een snufje zout. Laat uitlekken en trek met twee vorken de kip uit elkaar. Meng met de barbecuesaus en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Neem een lang stuk aluminiumfolie van ongeveer 1 meter en vouw dit over de hele lengte twee keer dubbel. Je krijgt nu een lange dunne sliert aluminium folie. Vouw deze nu als een accordeon op en zet op je bakplaat. Je hebt nu mooie driehoekige vormpjes. Spray de wontonvelletjes aan beide kanten in met olijfolie en leg in de aluminium vormpjes. Verdeel er wat cajun kruiden overheen. Bak gedurende 5-7 minuten af in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Schep als eerst wat guacamole in de taco’s. Verdeel hier de ijsbergsla, en kip overheen en garneer met wat blaadjes peterselie en de jalapeno. Serveer de taco’s leuk op een grote plank of schaal tijdens een borrel of feestje.