Coquille ceviche
Coquille ceviche

Een lekker fris voorgerecht voor in de zomer en ook nog eens heel snel klaar. Verse coquilles zijn heel goed te gebruiken voor een ceviche waarbij je rauwe vis gebruikt, die licht gegaard wordt in het zuur van de citrus. De coquille is namelijk heel mooi zacht, maar behoudt wel zijn structuur. 

Ceviche is een gerecht uit Zuid-Amerika, voornamelijk Peru, maar ook de andere landen, zoals Mexico hebben hun eigen varianten. De dressing van de vis wordt ook wel Leche de Tigre genoemd, “tijgermelk”. Maar schijn bedriegt, wat melk komt daar helemaal niet altijd aan te pas.

4 personen 40 minuten

Ingrediƫnten

  • 10 coquilles
  • 1 citroen
  • 2 limoenen
  • ½ rode peper
  • 1 tl geraspte gember
  • handje koriander of peterselie
  • ½ rode ui

01.

Maak de leche de tigre

Meng het sap van de citroen en limoen met de geraspte gember en dunne ringetjes van de rode peper. Snijd de koriander fijn en meng dit door de leche de tigre. Of gebruik peterselie als je geen fan bent van koriander. Houdt nog wat koriander/peterselie achter voor de garnering.

02.

Snijd de coquilles

Snijd de coquilles in vieren en doe dit bij de leche de tigre. Dek af en laat circa een half uurtje in de koelkast intrekken.

03.

Serveer

Leg de coquille in een kom en giet alle leche de tigre mee. Garneer met nog wat koriander of peterselie. Naar wens kun je er nog wat olijfolie overheen gieten.