Flammkuchen met zalm
Flammkuchen met zalm

De flammkuchen wordt steeds populairder in Nederland. In veel supermarkten kun je de bodems al los kopen en zelf eindeloos variëren met de toppings. dit is onze favoriet met gerookte zalm, venkel en dille.

Weetje! De flammkuchen komt oorspronkelijk uit de Elzas, een Franse streek die de grens met Duitsland vormt. Wij zijn meer bekend met de Duitse benaming van het gerecht, maar de Fransen noemen het de Tarte Flambée.

2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 flammkuchen bodems (ovaal) of 1 bakplaat bodem van tante fanny
  • 125 gram crème fraiche
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • 1 tl mierikswortel geraspt
  • 10 gram dille
  • 1 venkel
  • 150 gram gerookte zalm (haasje)

01.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden en plaats hier een schone bakplaat in. De bakplaat moet heet zijn als je straks de flammkuchen afbakt. Zet een grillpan op middelhoog vuur en laat ook deze warm worden.

02.

Venkel voorbereiden

Verwijder de harde kern uit de venkel. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Marineer met olijfolie, peper, zout en een paar druppels citroensap. Grill de venkel kort tot er mooie streepjes op te zien zijn.

03.

Creme fraiche mengsel

Meng de creme fraiche met de mierikswortel, wat peper en zout en de kaas.

04.

De flammkuchen bakken

Smeer het crème fraîche mengsel op de flammkuchen. Verdeel de venkel hier overheen. Bak de flammkuchen op de hete ovenplaat voor ongeveer 7 minuten tot de korst goudbruin is.

05.

Toppings

Als de flammkuchen uit de oven komt kun je deze afmaken met plakjes gerookte zalm en verse dille.