Wil je eens iets anders maken van de BBQ dan een stuk rood vlees of de standaard saté? Deze jerk chicken is echt mega lekker! Wij aten hem met op de barbecue gegrilde ananas en kleine wraps, maar je kunt natuurlijk ook alleen voor de kip gaan ;)
Weetje! Jerk verwijst naar de Jamaicaanse manier van marineren. Er gaan meestal ontzettend veel smaakmakers in en de marinade mag lekker een tijdje intrekken. Wij hebben een ietswat versimpelde versie gemaakt, maar deze is nog steeds echt om je vingers bij af te likken.
Marineer de kippendijen met de honing, 5-spice, paprikapoeder, chilipoeder, olie, limoen en peper en zout. Laat dit staan tot je het gerecht gaat afmaken om te eten. Nog beter, is om dit de avond van tevoren al te doen.
Gril de ananas ringen op de bbq. Laat ze iets afkoelen en snij ze dan in blokjes. Snij de rode ui en de rode peper heel fijn en hak de platte peterselie ook mooi fijn. Voeg dan de ui, peper, peterselie olijfolie en limoensap toe aan de ananas blokjes en meng goed door. Proef of het goed op smaak is en voeg anders een klein snufje zout toe.
Snij als toppings eventueel nog wat rode ui, rode peper en platte peterselie. Deze keer niet zo fijn. Snij bijvoorbeeld de ui in halve ringen, de peper in ringetjes en laat de peterselie blaadjes heel.
Rasp de knoflook voor de knoflooksaus en meng dit met de mayonaise, limoensap, poedersuiker en zout.
Haal de kip uit de marinade en grill de dijen op de bbq. Snij ze daarna in reepjes. Grill ook de gordita’s kort op de bbq. Leg nu alle items op een grote plank zodat iedereen zijn jerk chicken wrap zelf kan samenstellen.