Deze kip kebabs zijn perfect voor een winterbarbecue met vrienden. Een echte showstopper waar niemand genoeg van kan krijgen. Door de bacon in de kebabs krijgen ze lekker veel smaak, maar blijven ze ook lekker juicy. De barbecuesaus zorgt voor een zoetje tegenover de zoute bacon. Je kan de kebabs al van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. De smaken van de kruiden en de barbecuesaus hebben dan mooi de tijd om in te trekken. Serveer bijvoorbeeld met (zelfgemaakte) flatbreads, tzatziki en komkommer salade. Heb je geen zin om buiten in de kou bij de barbecue te staan? Dan kun je ze ook gemakkelijk in een grillpan bakken.
Zet de barbecue aan en breng de temperatuur naar 180 graden. Leg 8 satéprikkers in een bakje met water, zodat deze goed doorweekt zijn voor gebruik. Hierdoor verbranden de stokjes minder snel.
Snijd de ontbijtspek in kleine stukjes, en hak de sjalot, knoflook, peterselie en koriander fijn. Meng dit in een ruime kom, samen met het kipgehakt, de kebabkruiden en de helft van de barbecuesaus.
Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke delen. Vouw het gehaktmengsel om de stokjes heen.
Leg de kebabs op de barbecue op direct vuur en bak circa 3 minuten per kant, tot je mooie grill streepjes krijgt. Bak vervolgens nog eens 4 minuten op indirect vuur zodat de kebabs goed gaar zijn. Smeer de kebabs halverwege nog eens in met de rest van de barbecue saus, zo kan de saus een beetje karameliseren.