Köfte met flatbread
Köfte met flatbread

Deze köfte van lamsvlees serveerden wij met volkoren Libanees platbrood, muhammara, gegrilde aubergine en yoghurtsaus. Weetje! Köfte wordt vaak als streetfood gegeten, voor onderweg. Daarom is het flatbread oorspronkelijk zacht zodat deze makkelijk op te rollen is en alle ingrediënten bij elkaar houdt.

4 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 Lebanese flatbreads
  • 400 gram lamsgehakt
  • 1 zakje köfte kruiden
  • 1 bakje muhammara
  • 1 aubergine
  • 1 bosui
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 8 el griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 15 gram peterselie
  • peper en zout

01.

De köfte

Meng het gehakt met de köfte kruiden en vorm tot een soort dikke ovale hamburgertjes. bak deze in een pan tot ze bijna gaar zijn van binnen. Helemaal gaar hoeft lamsvlees niet te zijn.

02.

De groentes

Snij ondertussen de aubergine in plakken en bak deze op hoog vuur in een el olie goudbruin. Strooi wat gerookte paprikapoeder en wat peper en zout over de aubergine. snij de tomaatjes doormidden en breng op smaak met peper, zout en lekkere olijfolie.

03.

Yoghurtsaus en bosui

Meng de griekse yoghurt met een tl limoensap, peper en zout, de knoflook en wat fijngesneden verse peterselie. Snij de bosui in dunne ringetjes.

04.

Samenstellen

Verwarm de flatbreads kort in een pan of de magnetron en zet verder alle elementen in bakjes op tafel. Iedereen kan nu zelf zijn flatbread beleggen.