Deze köfte van lamsvlees serveerden wij met volkoren Libanees platbrood, muhammara, gegrilde aubergine en yoghurtsaus. Weetje! Köfte wordt vaak als streetfood gegeten, voor onderweg. Daarom is het flatbread oorspronkelijk zacht zodat deze makkelijk op te rollen is en alle ingrediënten bij elkaar houdt.
Meng het gehakt met de köfte kruiden en vorm tot een soort dikke ovale hamburgertjes. bak deze in een pan tot ze bijna gaar zijn van binnen. Helemaal gaar hoeft lamsvlees niet te zijn.
Snij ondertussen de aubergine in plakken en bak deze op hoog vuur in een el olie goudbruin. Strooi wat gerookte paprikapoeder en wat peper en zout over de aubergine. snij de tomaatjes doormidden en breng op smaak met peper, zout en lekkere olijfolie.
Meng de griekse yoghurt met een tl limoensap, peper en zout, de knoflook en wat fijngesneden verse peterselie. Snij de bosui in dunne ringetjes.
Verwarm de flatbreads kort in een pan of de magnetron en zet verder alle elementen in bakjes op tafel. Iedereen kan nu zelf zijn flatbread beleggen.