Een hotdog maar dan met octopus, wat een fantastisch idee. Misschien denk je er niet zo snel aan, maar het werkt echt. Deze versie is geïnspireerd door Mexicaanse smaken van een octopus ceviche. Met heerlijke zachte guacamole, krokante knoflook, jalapenos en een frisse limoen mayonaise. Wij gebruikten voor dit recept ingevroren en voorgekookte octopus. Je kunt ook verse octopus gebruiken, maar om de octopus mooi mals te krijgen moet deze alsnog altijd ingevroren geweest zijn en een half uur in bouillon zijn gekookt. De gefrituurde knoflook is te krijgen bij de lokale toko, maar als je deze niet kunt krijgen is gefrituurde ui ook prima om te gebruiken.
Snij de hotdogbroodjes in aan de bovenkant. Grill ze droog in een grillpan of op de barbecue met de opening naar het vuur toe. Marineer ondertussen de octopus met het sap van 1 limoen, olijfolie en peper en zout. Gebruik de pan of barbecue na de broodjes om de octopus te grillen tot ze een mooie grillstreep hebben. Wees hierbij niet te ongeduldig en laat de tentakels liggen op 1 kant tot deze strepen erop zitten voor je ze omdraait.
Meng hiervoor de mayonaise met een mespuntje zout en het sap van 1 limoen.
Beleg de broodjes met een flinke laag guacamole, leg hier de octopus tentakels op en doe de limoenmayonaise in een boterhamzakje. Knip een puntje van dit zakje af en gebruik deze als een spuitzakje om de saus mooi over je octodog te zigzaggen. Beleg de octodog daarna met koriander - of als je daar niet van houdt peterselie - jalapeno pepers en gefrituurde knoflook. En nu.. aanvallen!!