Okonomiyaki, een hele mond vol. Lastig uit te spreken voor ons, westerlingen, maar oooooh wat is dit lekker. Wij hebben deze Japanse hartige pannenkoek benoemd tot een van onze favoriete Aziatische gerechten. De klassieker wordt gemaakt met Chinese worst, maar het zou ons gerecht niet zijn als we er geen eigen draai aan hadden gegeven.
Voor de saus:
Voor het beslag:
Ter garnering:
Meng voor de saus alle ingrediƫnten in een sauspan en verwarm op middelhoog vuur. Breng rustig aan de kook zodat de saus kan indikken en laat maximaal 5 minuten koken.
Maak het beslag: Meng de dashi bouillon (je kan ook andere bouillon gebruiken) met het ei, de bloem en het bakpoeder goed door elkaar. Voeg hier de gesneden kool en stukjes garnalen aan toe. Snijd de bosui in fijne ringen en voeg dit samen met de mierikswortelpuree ook toe aan het beslag.
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een klein beetje olie. Voeg hier het beslag aan toe en druk goed plat, zodat de pan gevuld is met een mooie ronde pannenkoek. Wij maken een grote voor twee personen, maar je kunt er ook voor kiezen om twee kleine te maken. Bak circa 5 minuten tot de onderkant goed stevig is en langs de kantjes bruin begint te kleuren. Leg de plakjes spek op de ongebakken kant. Houd een bord op de pan en keer de pannenkoek om op het bord. Laat deze nu weer met de andere kant in de pan glijden vanaf het bord, zodat de spek onderop ligt. Draai het vuur iets lager en bak nog circa 8 minuten tot de pannenkoek gaar is.
Verdeel de saus en de kewpie mayonaise over de okonomiyaki. Garneer met de bonito flakes en bosui in ringen gesneden.