Omusoba
Omusoba

Omusoba is een perfecte mix van de smaken van okonomiyaki, maar dan in een omelet vorm. Je vult de omelet met volkoren noedels en groenten en topt hem af met dezelfde sauzen als de okonomiyaki: Japanse mayonaise en een bruine saus op sojabasis.

2 personen 30 minuten

Ingrediënten

Voor de yakisoba saus:

  • 1,5 el oestersaus
  • 1,5 el sojasaus
  • 3 el worcestersaus


Voor de omusoba:

  • 50 gram kool
  • 50 gram wortel julienne
  • 100 gram volkoren noedels
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode ui, in halve ringen
  • zout en peper


Omelet:

  • 2 eieren
  • zout en peper


Toppings:

  • Japanse mayonaise (kewpie)
  • Furikake

01.

De vulling

Zet een pan op het vuur met wat olie erin. Doe als deze warm is de ui en de knoflook in de pan. Bak tot de uien glazig zijn. Snijd de ontbijtspek in kleine stukjes en doe erbij in de pan, waarna je direct ook de kool en de wortel kunt toevoegen. Roerbak dit een minuut of 5 en voeg dan de noodles toe. Breng dit op smaak met zout en peper.

02.

Yakisoba saus

Meng de oestersaus, sojasaus en worcestersaus en giet ⅔ hiervan door de roerbak. Houdt ⅓ apart ter garnering.

03.

De omelet

Kluts de eieren met zout en peper. Verhit 2 koekenpannen of gebruik 1 pan twee keer. Giet de helft van de ei in de warme pan en beweeg de pan tot de hele bodem bedekt is met een dunne eierpannenkoek.

04.

Omelet vullen

Zodra de onderkant van de ei gaar is en de bovenkant bijna, kun je de helft van de noedel roerbak in een streep over je ei pannenkoek verdelen. Klap de lege zijkanten over deze streep heen, houdt een bord tegen de bovenkant van de omelet aan en draai de pan in een snelle beweging op zijn kop zodat je omelet op het bord ligt.

05.

Garneren

Verdeel de saus die je bewaard had over de twee omeletten en garneer met Japanse mayonaise en Furikake.