Wil je eens wat anders proberen dan aardappel rösti? Wij maakten een variant zonder aardappel en vervingen deze met pastinaak. De Zwitserse klassieker in een nieuw jasje dus. Heerlijk met fris-pittige smaken zoals ui en mierikswortel. Wij hebben dit gecombineerd met Hollandse garnaaltjes, maar je kunt hem ook heel makkelijk vega houden of met een gedroogde ham eten.
Schil de pastinaken en rasp deze in dunne sliertjes. Snij de sjalot en de knoflook fijn. Klop de eieren los in een ruime kom. Meng met de geraspte pastinaak, de sjalot, de knoflook, de geraspte kaas en het kardemom poeder. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de pan goed warm is schep je de helft van het pastinaak mengsel in de pan. Met behulp van twee spatels druk je het mengsel plat en kun je er een rondje van vormen. Laat eerst twee minuten op middelhoog vuur staan. Zet het vuur laag en bak circa 8 minuten met de deksel op de pan. Haal na de 8 minuten de deksel van de pan en draai voorzichtig de rösti om met de twee spatels. Wanneer de rösti breekt kun je deze met de spatels weer aan elkaar drukken. Bak nu de andere kant circa 8 minuten. Doe hetzelfde met de tweede rösti.
Ondertussen meng je in een klein kommetje de mayonaise met de yoghurt en mierikswortel. Breng ook dit op smaak met zout en peper. Snij de komkommer in plakjes en snij de dille fijn.
Leg de rösti in het midden van een bord. Beleg met de helft van de komkommer, de Hollandse garnalen en de mierikswortelsaus. Garneer met de fijngesneden dille.