Pulpo Ceviche
Pulpo Ceviche

Ceviche is een van onze favoriete gerechten. Lekker fris, met verse ingrediënten, en je kunt het met veel verschillende soorten vis maken. Normaal gesproken gebruik je rauwe vis, zoals zalm, tonijn, of een witvis als zeebaars, die (licht) gegaard wordt door de zure citrus dressing. Bij deze ceviche van octopus is het juist van belang dat hij voorgegaard is. 

Weetje! Ceviche is een gerecht uit Zuid-Amerika, voornamelijk Peru, maar ook de andere landen, zoals Mexico hebben hun eigen varianten. De dressing van de vis wordt ook wel Leche de Tigre genoemd, “tijgermelk”. Maar schijn bedriegt, wat melk komt daar helemaal niet altijd aan te pas. 

2 personen 25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram octopus, voorgekookt
  • 1 sjalot 
  • 1 rode of gele peper 
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 knoflook teen geraspt
  • sap van 1 citroen 
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el (chili) olijfolie
  • Handje rucola
  • Handje koriander

01.

Snij alle ingrediënten

Snij de octopus in kleine stukjes van ongeveer een centimeter. Snij de sjalot fijn, de peper in dunne ringen en de helft van de koriander fijn.

02.

Maak de Leche de Tigre

Meng voor de dressing, ook wel tijgermelk genoemd, het sap van de citroen en sinaasappel met de olijfolie, de sjalot, peper, koriander, gember en knoflook.

03.

Opmaken

Meng de Leche de Tigre met de octopus. Maak een bordje op met een laagje rucola, verdeel daar de pulpo ceviche overheen en garneer met koriander.