Rode curry ceviche
Rode curry ceviche

Een ceviche kennen wij als rauwe vis, maar licht gegaard in het zuur van citrus. Bij deze ceviche is de zalm eerst licht gegaard in citrus, maar vervolgens toegevoegd aan een heerlijke romige curry. 

De bijzonder combinatie van frisse rauwe vis en romige rijke curry zijn al bijzonder, maar wat helemaal niemand verwacht, is dat ook de frambozen heel goed werken bij dit gerecht. En mocht je niet aan goede frambozen kunnen komen? Probeer dan perzik of mango. 

6 personen 40 minuten

Ingrediƫnten

  • 500 gram zalmfilet 
  • 2 citroenen
  • 3 limoenen
  • 1 tl vissaus
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 el rode curry pasta
  • 6 limoenbladeren
  • handje (Thaise) basilicum
  • 1 sjalot
  • 20 cherry tomaatjes
  • ½  el palmsuiker of bruine suiker
  • Goede olijfolie om te garneren
  • 6 radijsjes
  • bakje framboos

01.

Maak de curry saus

Verwarm op middelhoog vuur wat olie in een grote koekenpan. Voeg de currypasta toe en bak circa 2 minuten, zodat de geuren goed vrijkomen. Snij de sjalot fijn en voeg toe aan de currypasta, bak circa 2 minuten mee. Voeg nu de kokosmelk, limoen bladeren, basilicum en palmsuiker toe. Snij de cherrytomaat doormidden en voeg ook toe. Laat circa 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

02.

Marineer de zalm

Snij de rauwe zalmfilet in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Meng het sap van de citroenen en limoenen met de vissaus. Snij de radijsjes in dunne plakjes en schep daar een eetlepel van het citroenmengsel over. Zet apart. Leg de zalm in de rest van de sap en zet in de koelkast voor 20 minuten.

03.

Opdienen

Schep de blokjes zalm in de currysaus en voeg twee eetlepels van het citroenmengsel toe. Meng goed door elkaar. Schep de curry in diepe borden. Verdeel daar de plakjes radijs en frambozen over. Besprenkel met wat goede olijfolie en versgemalen peper.