Best of two worlds!! Sushi.. als een burrito. Lekker happen uit het vuistje dus. Je kunt er natuurlijk in doen wat je zelf wilt, maar wij maakten hem met zalm en krabsticks. Hou je niet van vis? Vul hem dan met gemarineerde kip of reepjes krokante kip schnitzel. Wil je voor vega gaan? Kan ook! Neem wat meer van de rest of gebruik tofu of tempeh als vervanger voor de zalm.
Kook de sushirijst volgens de verpakking.
Snij de gerookte zalm in lange slierten en maak flakes van de warm gerookte zalm. De surimi sticks kun je gemakkelijk in de lengte doormidden trekken, zodat je twee smallere slierten krijgt.
Snij de avocado in tweeën en verwijder voorzichtig de pit. Haal met een lepel de avocado uit de schil. Snij deze vervolgens in plakjes. Snij de komkommer in lange dunne linten, houd de lengte van de nori vellen aan.
Meng de mayonaise met de wasabi. Pak een sushimatje (of gebruik een stuk aluminiumfolie) en leg daar een norivel op met de gladde kant naar onder. Wanneer de rijst goed is afgekoeld bedek je de gehele norivellen met de rijst. Probeer de rijst zo dun mogelijk te verdelen, maar wel dat het hele vel bedekt is. Houd alleen aan de bovenkant een halve centimeter over.
Op ongeveer ⅓ hoogte van de norivellen met rijst begin je met een halve eetlepel wasabi-mayonaise te verdelen over de gehele breedte van het vel. Verdeel daarover de komkommer, avocado, wakame salade, gerookte zalm, warm gerookte zalm flakes, en de gehalveerde surimi sticks. Naar wens strooi je hier de furikake over.
Rol de sushi burrito's zo strak mogelijk op (probeer dit zo strak dat de vellen net niet scheuren) en snijd door de helft. Eet dit naar wens met sojasaus.