Tournedos Rossini sliders
Tournedos Rossini sliders

Mini hamburgers deluxe! Wil jij je ook een keer uitsloven? Dan zijn deze decadente burgertjes perfect. Kleine broodjes met tournedos, ganzenlever en een zoete druivengelei, Zó goed! 

Als je nou helemaal wilt uitpakken, dan schaaf je er nog wat verse truffel bovenop. Net zoals in het originele recept, dat zoals de verhalen gaan, speciaal voor componist Gioachino Rossini werd bereid. 

8 personen 25 minuten

Ingrediënten

  • 8 mini hamburger broodjes
  • 500 gram ossenhaas
  • 4 plakjes Foie gras van circa 1 cm dik
  • 4 el boter
  • 1 el poedersuiker
  • 50 gram druivengelei

01.

Bak de broodjes

Bak de hamburger broodjes zoals op de verpakking staat aangegeven

02.

Bak de tournedos

Haal de tournedos een half uur voordat je start uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Snijd de tournedos in 8 plakken van circa 1,5 cm dik. Bestrooi aan beide kanten met peper en zout. Verhit een pan op hoog vuur met 2 el boter tot de boter begint te kleuren. Als de pan goed heet is bak je de tournedos in circa 2 minuten per kant. Omdat het vrij dunne plakjes zijn hoeven deze niet lang te bakken. De buitenkant schroei je dicht zodat deze mooi krokant is en de binnenkant nog mooi rood is. Haal ze uit de pan en laat in aluminiumfolie circa 3 minuten rusten.

03.

Bak de foie gras

Haal de plakjes foie gras uit de koelkast en snijd ze door de helft, zodat je 8 plakjes krijgt. Bestrooi aan beide kanten met poedersuiker. In dezelfde pan voeg je nog twee extra eetlepels boter toe en ook nu moet de pan weer goed heet zijn. Bak de plakjes ganzenlever circa ½ minuut per kant.

04.

Beleg de broodjes

Snijd de broodjes doormidden. Leg op ieder broodje een stuk ossenhaas, vervolgens een plakje ganzenlever en een beetje druivengelei. Serveer de broodjes direct.