Zoete aardappel rösti
Zoete aardappel rösti

De zoete aardappel en de zoute gerookte zalm is een perfecte combi! Wij aten hem als diner, maar voor de brunch is deze ook heerlijk. Vervang de tomaten door een gebakken of gekookt ei. Weetje! Rösti is oorspronkelijk een Zwitsers gerecht en wordt meestal gemaakt met aardappel. Ook hiermee wordt veel gevarieerd. Bijvoorbeeld door er spek, appel, of kaas aan toe te voegen.

2 personen 30 minuten

Ingrediënten

De rösti

  • 2 grote zoete aardappelen, circa 400 gram
  • 2 el bloem
  • 3 eieren
  • 1 bosui
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook

De toppings:

  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • ½ rode ui
  • peper en zout

01.

Rösti beslag

Schil de zoete aardappelen en rasp deze met de hand of in een keukenmachine. Snij de bosui in fijne ringen en snij de knoflook heel fijn of gebruik een knoflookpers. Klop de eieren los in een ruime kom en meng hier alle ingrediënten voor de rösti doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

02.

Rösti bakken

Verwarm een el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de pan goed warm is schep je de helft van het zoete aardappel mengsel in de pan en verdeel goed, zodat je een mooie ronde koek krijgt. Zet het vuur laag en laat circa 10 minuten bakken. Schud met de pan om te zien of de rosti los is van de pan. Dan is de onderkant goed. Met twee spatels draai je de rosti voorzichtig om en bak vervolgens nog eens 10 minuten.

03.

Toppings snijden en garneren

Voor de toppings snij je ondertussen de ui in hele dunne ringen, de tomaten door de helft en de avocado in plakken. Leg de rösti op een bord en beleg met de helft van de zalm in plakken, de avocado, de tomaat en de rode ui en een snufje peper en zout.