Deze Mexicaanse klassieker is een cocktail op basis van Tequila, limoen en zout. Wat we allemaal ook kennen in de vorm van een shot. Een Margarita is een vrij sterke cocktail, omdat deze in de basis niet wordt gemengd met frisdrank. Maar uiteraard kun je ook hier je eigen draai aan geven. De cranberry siroop is fris, maar ook zoet en is daardoor een mooie tegenhanger van de verschillende soorten citrus die wij gebruikten. Voor een winterse touch hebben wij wat kaneel aan de siroop toegevoegd. De Margarita wordt oorspronkelijk geserveerd met een zoutrandje op het glas. In plaats daarvan hebben wij de cranberry siroop gebruikt voor een suikerrandje. Probeer ook eens de gesuikerde cranberry's. Dit ziet er super feestelijk uit en het is helemaal niet moeilijk!
Voor de cranberry siroop:
Voor de gesuikerde cranberry's:
Voor de cranberry siroop voeg je alle ingrediënten samen in een pan en breng je dit langzaam aan de kook tot de cranberry's uit elkaar vallen. Haal de pan van het vuur en schep met een zeef de uit elkaar gevallen cranberry’s uit de siroop.
Voor de gesuikerde cranberry's rol je hele cranberry's door de siroop die je zojuist hebt gemaakt en leg je deze vervolgens op een bord met een laagje suiker. Rol de cranberry's door de suiker tot deze aan alle kanten bedekt zijn. Laat ze nu afkoelen op een vel bakpapier, minimaal een half uur.
Pers het sap uit van de limoen, grapefruits/pomelo's en drie van de sinaasappelen. Wanneer de siroop volledig is afgekoeld, roer je deze door het vers geperste sap samen met de tequila. Vul 6 lage whiskyglazen voor de helft met ijsklontjes, en giet daar het tequila mengsel overheen tot het glas voor ¾ gevuld is. Vul de glazen aan met ginger beer tot net iets onder de rand.
Snij de laatste sinaasappel in plakjes en voeg aan elk glas een plakje toe. Op een satéprikker rijg je de gesuikerde cranberry's en leg je deze dwars op het randje van het glas.