Choripán
Choripán

In Argentinië vind je deze broodjes chorizo (letterlijk vertaald) op elke hoek van de straat. Het is de hotdog van Argentinië en wordt geserveerd met heerlijke chimichurri. Wij kozen dit keer voor de vegetarische chorizo van Garden Gourmet en hij was echt heerlijk! Een goede manier om af en toe voor vega te gaan!

 

2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 pistolets
  • 2 vegetarische chorizo hotdogs (Garden Gourmet)
  • 2 el Chimichurri


Voor de tomatensalsa

  • 2 trostomaten
  • 1 gegrilde paprika (uit pot)
  • 1 tl olijfolie
  • peterselie
  • peper en zout

01.

Bereid de salsa

Snijd de tomaat en de gegrilde paprika in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn. Doe dit in een kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

02.

Bak de worst

Bak de vegetarische chorizo hotdogs in een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de broodjes aan de bovenkant in en grill deze ook kort.

03.

Garneer en serveer

Smeer de broodjes in met de chimichurri en beleg elk broodje met een chorizoworst en wat salsa.