Fusion streetfood! Het is zo leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren. Griekse pita’s met Japanse miso tempeh, en het is echt een perfecte combinatie. Deze tempeh is mega crispy en smaakvol. Perfect samen met de frisse wortel-koolsla. En wij gebruikten de glutenvrije pita’s van BFree. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Bekijk ons recept bij de basisrecepten, Back to Basic.
Ook leuk voor als je eters hebt om een grote plank te maken met de ingrediënten los. Dan kan iedereen zijn eigen pita samenstellen.
Tempeh is een koek van gefermenteerde sojabonen. Fermenteren is het behandelen van een product met specifieke schimmels. Dit klinkt eng maar zorgt ervoor dat ons lichaam het product beter kan verteren. Door het fermenteren wordt ook het vitaminegehalte in het product verhoogt.
Voor de Asian wortel-koolsla
Voor de crispy tempeh
Snijd de tempeh in dunne plakjes. Meng in een kom alle overige ingrediënten goed door elkaar. Voeg hier de plakjes tempeh aan toe en laat minimaal een half uurtje marineren.
Meng het sap van de limoen met de vissaus en de sweet chilisaus in een ruime kom. Voeg de wortel en kool julienne toe. Snijd de peterselie fijn en de bosui in dunne ringen. Voeg dit ook toe en zet apart. Je kunt wat bosui apart leggen ter garnering.
In een koekenpan op middelhoog vuur verwarm je een royale laag olie, circa 3 eetlepels. Leg de plakjes tempeh in de pan en bak aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin. Door de honing worden ze mega krokant. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
Bereid de pita zoals aangegeven op de verpakking, bijvoorbeeld in de broodrooster. Vul de pita met de sla, de wortel-koolsla, en de plakjes tempeh. Garneer met de ingelegde rode ui, de sesamzaadjes, optioneel overgebleven bosui en peterselie.