Crispy tempeh pita
Crispy tempeh pita

Fusion streetfood! Het is zo leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren. Griekse pita’s met Japanse miso tempeh, en het is echt een perfecte combinatie. Deze tempeh is mega crispy en smaakvol. Perfect samen met de frisse wortel-koolsla. En wij gebruikten de glutenvrije pita’s van BFree. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Bekijk ons recept bij de basisrecepten, Back to Basic.

Ook leuk voor als je eters hebt om een grote plank te maken met de ingrediënten los. Dan kan iedereen zijn eigen pita samenstellen. 

Tempeh is een koek van gefermenteerde sojabonen. Fermenteren is het behandelen van een product met specifieke schimmels. Dit klinkt eng maar zorgt ervoor dat ons lichaam het product beter kan verteren. Door het fermenteren wordt ook het vitaminegehalte in het product verhoogt.

2 personen 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes (Of maak ze zelf, zie hier ons recept)
  • Handje sla melange
  • Ingelegde rode ui als garnering (zie hier het recept)
  • 1 tl sesamzaadjes

 

Voor de Asian wortel-koolsla

  • 50 gram witte kool julienne
  • 50 gram wortel julienne
  • Handje platte peterselie
  • 1 bosui
  • 1 limoen
  • 1 tl vissaus
  • 1 el sweet chilisaus

 

Voor de crispy tempeh

  • 100 gram tempeh
  • 1 et misopasta
  • 1 el honing
  • 1 el ketjap 
  • 2 tl tamarinde pasta
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 cm gember geraspt

01.

Marineer de tempeh

Snijd de tempeh in dunne plakjes. Meng in een kom alle overige ingrediënten goed door elkaar. Voeg hier de plakjes tempeh aan toe en laat minimaal een half uurtje marineren.

02.

Maak de wortel-koolsla

Meng het sap van de limoen met de vissaus en de sweet chilisaus in een ruime kom. Voeg de wortel en kool julienne toe. Snijd de peterselie fijn en de bosui in dunne ringen. Voeg dit ook toe en zet apart. Je kunt wat bosui apart leggen ter garnering.

03.

Bak de tempeh

In een koekenpan op middelhoog vuur verwarm je een royale laag olie, circa 3 eetlepels. Leg de plakjes tempeh in de pan en bak aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin. Door de honing worden ze mega krokant. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.

04.

Bereid de pita

Bereid de pita zoals aangegeven op de verpakking, bijvoorbeeld in de broodrooster. Vul de pita met de sla, de wortel-koolsla, en de plakjes tempeh. Garneer met de ingelegde rode ui, de sesamzaadjes, optioneel overgebleven bosui en peterselie.