Een heerlijke pizza met kip en spinazie, maar dan met een flatbread bodem. Weer eens een andere manier van pizza eten! De tzatziki geeft een lekkere frisse touch. Wil je hem extra romig, dan kun je de bodem eerst insmeren met creme fraiche.
Probeer ook een keer zelf je flatbread te maken. Het is super makkelijk, lekker en je kunt er je eigen twist aan geven. Voor dit recept hebben wij bijvoorbeeld shoarmakruiden door het deeg gedaan. Zo zijn de flatbreads al goed op smaak.
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
Ontdooi de spinazie en laat uitlekken. Of gebruik verse spinazie en bak tot de bladeren geslonken zijn. Laat dan uitlekken. Snijd de kipdijfilet in blokjes en marineer met de shoarmakruiden. Bak de kippendij in een pan op middelhoog vuur totdat deze mooi goudbruin en gaar is.
Beleg de flatbreads met de uitgelekte spinazie, de geraspte kaas, en de kippendij. Bak circa 8 minuten tot de kaas mooi is gesmolten en de pizza krokant is.
Haal de pizza uit de oven en verdeel de tzatziki erover.