Een burger, maar dan een keertje niet op een standaard burgerbroodje. Wij aten deze burgers op de glutenvrije pitabroodjes van B-Free. In eerste instantie deden wij dit omdat er in geen één supermarkt in ons dorp kant en klare griekse pitabroodjes te vinden zijn (de platte die je oprolt ipv die ronde die je opensnijdt en vult) maar wauw, deze gaan we vaker eten. En ehh.. no spon! Wij zijn gewoon fan!
Tip! Wij gebruikten kant en klare hamburgerkruiden van Verstegen voor de burgers zelf, maar die zijn niet glutenvrij. Wil je deze broodjes wel graag zonder gluten eten? Meng dan gerookte paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper als burgerkruiden.
Meng het gehakt met de mango chutney, de hamburgerkruiden en de munt en meng goed door elkaar. Verdeel het gehakt in vieren en maak er dikke burgers van. Je kunt dit al vooraf maken en eventueel invriezen voor later.
Bak de burgers op middelhoog vuur tot deze mooi goudbruin zijn, gedurende circa 8 minuten per kant. Ze mogen nog wel een klein beetje rood zijn vanbinnen.
Bak de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking. Beleg de broodjes met de mangochutney, de sla, komkommer schijfjes, en de burgers. Verdeel er de tzatziki en de ingelegde rode ui overheen.