De taco is het ultieme streetfood van Mexico en hier kun je eindeloos mee variëren. Wij maakten de taco’s met pulled pork, salsa van mango en ananas en ingelegde rode ui. Tip! Door rode ui in te leggen (in azijn met water, suiker en zout), krijgt het deze prachtige felroze kleur.
Verwarm op laag vuur een kleine sauspan met de azijn, het water, de mosterdzaad en de suiker tot de suiker geheel is opgelost. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en leg dit in een kom. Giet daar het azijnmengsel over en laat afkoelen. De ui kun je ook een avond van tevoren maken.
Bereid de pulled pork zoals op de verpakking. Of maak hem zelf. Zie hier het recept.
Snijd de ananas en mango in kleine blokjes en de rode peper en platte peterselie fijn. Pers het sap uit van de limoen. Meng deze ingrediënten goed door elkaar.
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bak de tortilla’s aan beide kanten tot deze mooie grill streepjes krijgen.
Beleg iedere tortilla met de pulled pork, de ananas-mango salsa en de ingelegde rode ui. Garneer met de rest van de limoen in partjes en extra platte peterselie.