Snelle pita met vega shoarma
Snelle pita met vega shoarma

Ondanks onze liefde voor vlees en vis eten wij ook graag af en toe vegetarisch. En deze vega shoarma van Albert Heijn is echt heerlijk! Een perfect gerecht voor als je weinig tijd hebt, want het is lekker snel klaar. 

Probeer dit gerecht ook eens als je vrienden te eten hebt. Serveer alle onderdelen los, zodat iedereen zijn eigen broodje kan samenstellen. Zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel sriracha olie je toevoegt. 

2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 pitabroodjes (Of maak ze zelf, zie hier ons recept)
  • 300 gram vega shoarma 
  • 50 gram rucola sla melange
  • 4 el knoflooksaus
  • 100 gram snoeptomaat
  • platte peterselie ter garnering 
  • 2 tl sriracha
  • 1 el olijfolie

01.

Bak de shoarma

Verwarm een beetje olie in de pan en bak de shoarma op middelhoog vuur gedurende 4 minuten.

02.

Bereid de pita

Bereid de pita volgens de verpakking of gebruik je zelfgemaakte pita’s met ons recept. Heb je pita’s ingevroren, dan kun je deze gemakkelijk in een droge pan op laag vuur opwarmen met de deksel op de pan. Daardoor drogen ze niet uit en blijven ze flexibel.

03.

Beleg en serveer

Snijd de tomaatjes doormidden. Meng de sriracha met de olie. Beleg de pita met de sla, tomaat, vega shoarma, knoflooksaus en garneer met de peterselie. Serveer met de sriracha olie voor de pittige eters!