Cuban sandwich
Cuban sandwich

De Cuban sandwich is, net als zijn broertje: de Reuben sandwich, niets meer dan een super rijk belegde panini. Het verschil tussen deze twee zit hem in het beleg. De Cuban sandwich bestaat uit mosterd, twee varianten varkensvlees, Zwitserse smeltkaas en augurk. De Reuben sandwich houden jullie nog van ons tegoed! Tip! Heb je een keer tijd en zin om zelf pulled pork te maken? Doe dit dan gelijk in een grote hoeveelheid. Je kunt deze in kleine porties invriezen en later weer eens gebruiken voor bijvoorbeeld in een taco. De sandwich is geweldig om te eten als een flinke portie kater brunch, maar geloof me: het vult ook meer dan genoeg om als avondeten op te peuzelen. Je aderen slippen er wel direct van dicht, dus voor het idee is het lekker om er een frisse salade bij te eten.

2 personen 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 afbak pistolets
  • 4 plakken roasted ham
  • 4 plakjes salami
  • 70 gram cheddar, geraspt of in plakken
  • 70 gram gruyère kaas, geraspt of in plakken
  • 150 gram pulled pork (zelf gemaakt of gekocht, zie recept)
  • 4 tl mosterd
  • 2 el augurk plakjes
  • 2 el roomboter.

01.

Pistolets afbakken

Bak de pistolets af voor de helft van de tijd die op de verpakking staat. Bak ze wel op de juiste temperatuur.

02.

Beleggen

Snijdt de broodjes open en besmeer beide kanten met een dun laagje mosterd. Leg daarna 1 van de kazen op de bodem en leg hier vervolgens de ham en de salami op. Dan de augurkjes, waarna de pulled pork komt. Als laatste eindig je met de tweede kaassoort. Leg het bovenkantje van de pistolet op de stapel beleg en druk even goed aan.

03.

De sandwich grillen

Nu besmeer je de broodjes aan de buitenkant met een dun laagje boter en bak je deze in de panini-ijzer tot ze goudbruin zijn en de kaas goed is gesmolten. Heb je geen panini ijzer? Bak de sandwich dan op laag vuur in een koekenpan met een zware pan of ovenschaal op de bovenkant om hem plat te drukken.