Spicy Egg Muffins
Spicy Egg Muffins

Hebben jullie het basisrecept voorbij zien komen voor de Engelse Muffins? Zo nee, dan zou ik snel gaan kijken als ik jou was. Echt een aanrader, en al helemaal met dit recept voor het perfecte beleg. Het is een combinatie van romig, pittig, fris en lekker zout en vet van de bacon en kaas. PER-FECT katervoer. LET OP!! de bereidingstijd staat hier op 15 minuten, maar dat is alleen als je de muffins zelf al hebt gemaakt.

2 personen 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 English muffins (zie basisrecept)
  • 1 uitsteekring
  • 4 plakjes bacon
  • 2 plakjes cheddar
  • 2 eieren
  • 3 el Yoghurt
  • 1 el Mayonaise
  • ½ Bosui in ringetjes
  • ¼ paprika in hele kleine blokjes
  • 1 tl Sriracha / Chipotle / Gochujang
  • snufje zout

01.

Bacon en ei

Bak de bacon in een koekenpan langzaam krokant. Vet een uitsteekring in en bak hier je ei in met deksel erop op laag vuur tot gaar. Als de eieren bijna klaar zijn haal je ze uit de vorm en leg je ze nog even terug in de pan met de cheddar erover heen.

02.

Muffins en saus

Verwarm eventueel de muffins nog kort in de oven, pan of broodrooster. Maak ondertussen de saus door de yoghurt, mayo, bosui, paprika en pittige pasta door elkaar te mengen. Breng op smaak met zout.

03.

Samenstellen

Beleg de muffin met het ei met kaas, de saus en de bacon. Garneer eventueel nog af met extra bosui.