Zin in een simpele, snelle en gezonde doordeweekse maaltijd? Maak dan eens deze pita’s met Griekse feta, Griekse kipballetjes en Griekse tzatziki. Alleen nog Griekse pitabroodjes in plaats van Turkse (deze Turkse pita’s moesten even op bij ons) en dan kun je ze bijna niet Griekser krijgen.
Je hebt dit gerecht binnen 20 minuten op tafel staan en het is zowel voedzaam als gezond. En nu noemen wij het wel gezond, maar daar geeft iedereen natuurlijk een andere betekenis aan. Voor ons is gezond een gebalanceerde voedzame maaltijd, met zo min mogelijk verzadigde vetten en juist veel vezels. Je zult dus vaak zien dat wij kiezen voor volkoren producten en veel groenten, maar een stukje vlees of vis of een beetje feta kan daar prima bij.
Serveer met:
Verwarm de oven voor om de pitabroodjes straks in af te bakken. Meng daarna alle ingrediënten voor de kipballetjes goed door elkaar en rol hier daarna balletjes van ter grootte van een golfbal.
Als je de tzatziki saus zelf maakt, is nu het moment om hiermee te beginnen.
Snij nu de courgette in plakken en smeer deze in met olijfolie. Maal er wat zout en peper overheen aan beide kanten en grill de plakken in een grillpan. Terwijl de courgette grilt, kun je de paprika in ringen snijden, de feta verkruimelen en de pitabroodjes afbakken.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit hier wat olie in. Als de olie goed warm is gaan de kipballetjes erbij. Probeer de pan met balletjes elke minuut in beweging te houden zodat ze niet vierkant vormen maar rond blijven. De balletjes zijn in ongeveer 8 minuten gaar, maar check altijd even 1 balletje voor je ze opeet. Serveer al belegde broodjes of laat ieder zijn eigen pita vullen.