Deze pitabroodjes met wortel-sesam falafel zijn onze nieuwe favoriet! En ja, je proeft echt het verschil tussen zelfgemaakte pitabroodjes en die uit de winkel.. Dus mocht je een keer tijd hebben, maak dan je eigen pitabroodjes. Ook de wortel-sesam falafel is zelfgemaakt en zooo lekker! Bekijk het recept op onze website. Het is echt de moeite waard.
Zowel de pitabroodjes als de falafel kun je in grote hoeveelheid maken en dan deels invriezen. Wanneer je een keer weinig tijd hebt, dan hoef je beide alleen even in de oven op te warmen.
Voor de falafel:
Voor de gember tahin saus:
Voor de broodjes:
Doe alle ingrediënten behalve de bloem en sesamzaadjes, in een keukenmachine en mix goed door. Als het nog te grof blijft en niet goed mengt kun je er een eetlepel water bij doen. Het is niet erg als er nog wat grove stukjes in zitten, dat geeft de falafel juist wat structuur. Voeg als laatst de bloem toe en water peper en zout en meng nog een keer goed door. Maak balletjes van het mengsel van circa 1 eetlepel. Strooi de sesamzaadjes uit op een bordje. leg de balletjes er in en druk ze een beetje plat. Bak de falafel in een pan met wat zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak aan beide kanten gedurende circa 5 minuten.
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Vul de pitabroodjes met sla, komkommerlinten, de falafel, ingelegde rode ui (snijd de rode ui in ringen, giet er wat agave siroop en azijn over en laat circa 5 minuten staan) de tahinsaus en sriracha naar smaak voor de spicy liefhebbers.