Of wel, Thai Beef Salad Bowl. Een heerlijke frisse salade met malse entrecote reepjes, pinda's en een lekker frisse dressing. Zo maak je van je salade wel een feestje!
Je kunt er ook nog heerlijke noodles aan toevoegen, mocht je toch de koolhydraten missen.
Met het vlees kun je uiteraard ook varieren. Wij gebruiken voor deze salade graag entrecote of bavette. Maar wil je liever een ander stukje vlees, de keuze is geheel aan jou!
Besmeer de entrecote met olie en bestrooi deze ruim met peper en zout. Zet een grillpan op hoog vuur of gebruik je bbq. Wacht tot de pan warm is en je vlees een beetje op kamertemperatuur is gekomen.
Snij ondertussen de komkommer in halve maantjes en verwijder de zaadlijsten. Snij de munt en koriander in hele dunne reepjes en hak de pinda’s grof. Snij de rode ui in dunne halve ringen en scheur de sla in kleine stukjes.
Bak nu je entrecote ongeveer 1,5 minuut per kant en laat deze in aluminiumfolie rusten voor 10 minuten. Het hangt natuurlijk van de dikte van je vlees af hoe gaar je vlees is na die 1,5 minuut per kant dus ben je niet ervaren met vlees bakken, snij het vlees dan doormidden na het rusten om te controleren of hij goed is. Is het vlees nog te rood. Zet het dan even in een oven van 180 graden voor 3 minuten.
Meng de komkommer, munt, koriander, sla en de helft van de pinda’s. Verdeel de dressing over de salade. Schep de salade nu op een mooi bord. Snijd de entrecote in dunne plakjes en dresseer deze over de salade. Maak af met de andere helft van de pinda’s en eventueel wat extra verse koriander.