Vietnamese noedelsalade met citroenkip
Vietnamese noedelsalade met citroenkip

Deze super lekkere salade is een leuk gerecht voor als je vrienden te eten krijgt en toch iets gezonds wilt maken. Zo kun je bijvoorbeeld alle ingrediënten los serveren, zodat iedereen zelf zijn salade kan samenstellen. Wat extra rode peper of laat je die juist liever staan? 

Weetje! Wij gebruiken voor deze salade graag zilvervlies rijstnoedels in plaats van witte rijstnoedels. In zilvervliesrijst zitten extra vezels en witte rijst bevat een hogere glycemische index, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt en je snel weer een hongergevoel hebt. 

4 personen 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram (zilvervlies) rijstnoedels
  • 100 gram peen julienne 
  • 1 komkommer
  • 100 gram ijsbergsla 
  • 100 gram taugé
  • Verse muntblaadjes
  • Koriander of peterselie
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • Sesamzaadjes als garnering
  • Geroosterde pinda’s als garnering
  • Serveer met chilisaus of Vietnamese dipsaus: Nuoc Cham

 

Voor de kip:

  • 4 kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 1 limoengras stengel of 1 tl limoengras pasta
  • 2 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 2 el bruine suiker of rietsuiker
  • olie om in de bakken

01.

Marineer de kip

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en leg hier de kippendij in. Als je een stengel verse citroengras gebruikt, snij deze dan eerst heel fijn. Laat minimaal een uur marineren, maar je kan het ook alvast de avond van tevoren doen.

02.

Kook de noedels

Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking. Spoel af met koud water en meng met een beetje sesamolie, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Zet apart.

03.

Bak de kip

Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijen in circa 4 minuten per kant goudbruin. Laat even afkoelen en snij in plakjes.

04.

Serveer in kommen

Snij de komkommer in linten met een kaasschaaf of mandoline. Verdeel de noedels, de sla, komkommer, taugé en peen julienne over de kommen. Verdeel daar de kippendij over. Bak in een droge pan de sesamzaadjes op middelhoog vuur tot deze goudbruin zijn. Snij de rode peper in ringen en de limoen in partjes. Garneer de kommen met de blaadjes munt, de sesamzaadjes, de rode peper en een partje limoen. Ook leuk om alles op schalen op te dienen en je gasten zelf een kom te laten samenstellen.