Heerlijke zachte avocado, zoetzure koolsla, kabeljauw in een miso marinade en onze eigen Spicy Green Sauce! Niet al te moeilijk, maar wel een echte showstopper en vooral.. niet normaal lekker.
Voor de miso kabeljauw:
Voor de koolsla:
Meng voor de kabeljauw de misopasta met de mirin en sesamolie. De miso moet een dikte krijgen van yoghurt. Is deze te dik kun je nog een beetje mirin of sake toevoegen. Snijdt de kabeljauw in blokjes en doe ze met de miso marinade in een afsluitbaar diepvrieszakje. Laat dit liggen tot je de rest van de stappen hebt uitgevoerd.
Snij de rode kool in dunne slierten, de rode peper en de bosui in ringetjes. Tegenwoordig kun je bij de supermarkten ook al gesneden rode kool kopen voor als je niet veel tijd hebt. Meng het sap van een halve limoen met de mosterd, de sweet chili saus en de sushiazijn. Voeg hier de rode kool, rode peper en bosui aan toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verwarm een grillpan op hoog vuur en bak hierin kort de tortillawraps aan beide kanten, totdat deze mooie licht bruine grillstrepen krijgen.
Het is nu tijd om de kabeljauw te bakken. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw aan alle kanten lichtbruin. Hij is klaar als hij bijna uit elkaar valt.
Snij de avocado in dunne plakken. Beleg de tortilla’s eerst met de plakjes avocado, daarop de rode koolsla en dan de gebakken kabeljauw. Leg de tortilla’s tegen elkaar aan zodat je deze makkelijker kunt vullen. Kruimel hier de feta over en garneer met de Spicy Green Sauce en de koriander.