De ultieme Mexicaanse streetfood als je het ons vraagt. Maar oorspronkelijk is het gerecht meegenomen naar Mexico door de Libanese immigranten. Net als shoarma werd het vlees namelijk aan een spit geregen en gegrild. In plaats van lamsvlees gebruiken de Mexicanen varkensvlees en uiteraard hebben zij hun eigen draai gegeven aan het recept. Zo zijn bijvoorbeeld de chipotle, de guajillo peper en ananas onmisbaar in dit gerecht.
Wij hadden even geen spit thuis, dus gebruikten wij pulled pork. Het beste is om de varkensschouder in de slowcooker al in deze specifieke marinade te maken. Maar als je kant-en-klare pulled pork hebt kun je de marinade in een ovenschaal mengen met het vlees en op die manier afmaken.
Voor de Marinade:
Pers de knoflook of snijd deze fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in de keukenmachine of blender. Ga je zelf pulled pork maken, gebruik dan deze marinade om de varkensschouder in te garen. Heb je al pulled pork of ander varkensvlees. Meng de marinade met het vlees in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Verwarm in de oven op 200 graden gedurende 15 minuten.
Snijd de ananas in plakken en bak deze in de grillpan tot je mooie grill strepen krijgt. Laat afkoelen en snij vervolgens samen met de tomaat in kleine blokjes, snijd de jalapeño en koriander fijn en meng dit door de ananas en tomaat. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de tortilla’s zoals op de verpakking staat aangegeven. Beleg met de pulled pork, de salsa en de guacamole en garneer naar wens met koriander. Of serveer alles apart, zodat je gasten zelf de taco's kunnen beleggen.